Workshops Relax Kids voor Leerkrachten

Diet Sytsema

Workshop Relax Kids

voor leerkrachten (groep 1-8)

 

Voor scholen geef ik workshops Relax Kids. Dit doe ik deels na schooltijd en deels onder schooltijd.

De opzet is dat ik met jullie dezelfde dingen doe als met de kinderen. Zo krijgen jullie een indruk van wat de kinderen aangeboden krijgen. Ieder ervaart de les op zijn eigen manier. Dat zal ook voor jullie zo zijn. De dingen die ik met de kinderen doe kun je ook op je eigen niveau beleven. Zo snijdt het mes aan twee kanten: je ervaart wat de kinderen doen tijdens de lessen Relax Kids en je hebt je eigen persoonlijke ervaring. We zullen iets doen met ontspanning, ademhaling, visualisatie, lichaamshoudingen, body en braingym. Daarnaast zijn er nog tal van andere mogelijkheden die aan bod kunnen komen; zoals tekenen, dansen, zingen. Verder zal ik ook enkele voorbeelden geven van rustmomenten die je met je klas kunt doen.

Sommige van deze onderwerpen schrikken je misschien af. Dat hebben kinderen ook. En omdat ze vrij zijn om hun eigen grenzen te bepalen, hoeven ze geen dingen te doen die ze echt niet willen of durven. Ik nodig ze wel uit hun grens wat te verleggen, maar wat ze ook kiezen, het is goed. Niets is gek, je bent goed zoals je bent. Dat geldt ook voor jullie.

Ik zal voor alle groepen lesmateriaal aanbieden. Zodat jullie zelf ook aan de slag kunnen. De ervaring leert dat kinderen genieten van de rust, de spelletjes en de oefeningen. Vanuit die rust zijn ze beter in staat om zich te concentreren, ontstaat er een betere onderlinge band, er is meer respect, worden de leerprestaties beter, voelen kinderen zich gelukkiger en meer geaccepteerd.

Het zijn fijne, leerzame workshops waarbij ontspanning en genieten voorop staan!!

 

 

Enkele reacties van leerkrachten:

 

  • -Leuk, leerzaam, heb er zeker wat aan! Zowel in de klas als thuis.
  • - Heel inspirerend, ik kan het integreren in de activiteiten in de klas.
  • -Heel ontspannend! Goed te gebruiken in de klas.
  • -Kinderen vinden het ook heel fijn!
  • -Ik merkte dat ik zelf veel meer ontspannen was in de klas en dat ik aan het eind van de dag lang niet zo moe was als anders!

 

Offerte op aanvraag en data is overleg!